Over ons

Wij zijn René van Wingerden en Marlies van Wingerden – van Overbeek. Sinds augustus 2021 zijn we de trotse eigenaren van Fryske Strawberries in het Friese Berlikum. Samen met onze dochter Sara en zoon Naud wonen wij bij onze aardbeienkas.

Op een oppervlakte van zo’n 5 hectare groeien onze aardbeien. De helft groeit binnen in de kas en de andere helft groeit buiten in tunnels en op stellingen. Dit doen wij op duurzame wijze, met zo min mogelijk middelen en door zoveel mogelijk natuurlijke vijanden in te zetten. Ook zetten wij in op gasloos telen en maken wij gebruik van de restwarmte en CO2 van het naastgelegen bedrijf.

IMG_8326_verkleind

Passie voor aardbeien

Wij zijn niet helemaal nieuw in de tuinderswereld. De vader van Marlies, Cock van Overbeek, runt namelijk al jaren een tomatenbedrijf genaamd Gardeners Pride in het Friese Beetgum. De familie Van Overbeek komt oorspronkelijk uit het Zuid-Hollandse Poortugaal waar Cock allerlei glastuinbouwgewassen teelde, waaronder als hobby aardbeien. Deze verkochten we destijds succesvol langs de weg. 

Inmiddels wonen wij al ruim 20 jaar in Friesland. Toen bij ons in de buurt een aardbeienkwekerij te koop kwam, was het besluit snel genomen om de vroeger zo favoriete hobby nu in het groot te gaan aanpakken. Met veel plezier telen wij de lekkerste aardbeien van Friese bodem. Wij ontmoeten je graag in de boerderijwinkel bij onze kas!

Onze rassen

Furore

De Furore is een aardbei van zeer goede kwaliteit. De plant groeit snel, waardoor de productie vroeg in het jaar op gang komt. Aardbeien van de Furoreplant hebben een opvallend helderrode kleur en glans. 

De aardbeien zien er heerlijk uit en dat zijn ze ook, want de smaak is zeer goed en prettig uitgebalanceerd. Je blijft ervan eten!

Elsanta

Het aardbeienras Elsanta staat bekend om zijn stevige vruchten met een goede smaak. De aardbeien hebben een mooie kegelachtige vorm zoals je die van een aardbei mag verwachten. 

Door zijn stevigheid is het ras niet gevoelig voor drukplekken, waardoor het een lange houdbaarheid heeft. Heerlijk om lekker vers te eten dus!

strawberry-flower-4224954_1920

Duurzaam telen

Een duurzame teelt vinden wij belangrijk. Wij werken daarom zoveel mogelijk met natuurlijke vijanden en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. 

Ook staan er verspreid over ons bedrijf diverse hommelkasten. Dit stimuleert de bestuiving.

Groeiseizoen

Van april tot en met december kunt u bij ons terecht voor de lekkerste aardbeien. Dat wij zoveel maanden in het jaar kunnen leveren, komt doordat wij onze aarbeien zowel in de kas als buiten op stellingen en in tunnels telen. Gedurende het jaar groeien de aardbeien op verschillende plekken:

  • april tot half juni – kas
  • mei tot juli – tunnels
  • juli tot oktober – stellingen
  • september tot half december – kas

Fryske Strawberries kopen

Ben je enthousiast geworden over onze aardbeien en wil je ze eens proberen? Dan kun je terecht bij onze boerderijautomaat. Hier verkopen wij onze aardbeien in bakjes van 400 gram. In de toekomst (rond najaar 2022) gaan we onze winkel verbouwen en uitbreiden met andere streekproducten. 

Zakelijke klanten

Heb je een horeca-onderneming, bakkerij of groentewinkel en wil je een zakelijke bestelling plaatsen? Neem dan contact met ons op via: 06-23936414.

Ons bedrijf is aangesloten bij de GMO erkende telerscoöperatie Oxin Growers U.A. De verkoop vindt plaats door Oxin Growers. Oxin Growers maakt de afspraken tussen de kopers en telers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Oxin Growers U.A.

Voor huisverkoop rechtstreeks aan de consument hebben wij een ontheffing.